Bodegas Mauro

Bodegas Mauro, malé exkluzívne vinárstvo, sa nachádza v Castíliánskom dome zo 17-teho storočia v Tuleda de Duero, východne od Valladolidu.

Od začiatkov v roku 1980 Mauro samo seba charakterizuje výrobou kvalitných, archívnych vín s limitovanou produkciou. Tieto neobvyklé médiá sa hlásia k identite miestnych podmienok, vlastnostiam muštových odrôd a vinárovej osobnosti. Dôsledná kontrola a redukcia výnosov, starostlivé triedenie hrozna, a špeciálne kritériá pre výrobu a zrenie v dubových sudoch sú kľúčom k  pochopeniu mimoriadnych červených  vín, vyrábaných Marianom Garciom a jeho rodinou.

Mariano Garcia je predný španielsky vinár, člen tzv. ´´vznešenej trojice´´ z Ribera del Duero (spolu s Petrom Sisseckom (Dominio Pingus) a Alejandrom Fernandézom Pesquerom).

Vinárstvo vlastní 45 hektárov viníc v provinciách Tudela de Duero a  Santibáñez de Valcorba. Tudela de Duero, dedina na brehu rieky, má dlhoročnú tradíciu vo výrobe vína. História a sláva mokov pochádzajúcich z tejto dediny sa datuje od roku 1562, keď kráľ Filip II španielsky udelil dedine výnimku z  platenia daní vďaka kvalite jej vín.  V tejto oblasti s kontinentálnou klímou s vplyvom Atlantiku, chudobnou, sypkou a dobre odvodnenoupôdou (v závislovosti na oblasti s ílovito-vápencovou, piesočnatou alebovápencovou) sa pestujú odrody Tempranillo, Syrah, a Garnacha (Grenache).Mariano Garcia hovorí ´´Keďže sa pridŕžame pôvodných enologických postupov, ktoré predovšetkým rešpektujú identitu plodov, snažíme sa aby nám hrozno samorozhodlo a ukázalo aký typ a aká dĺžka dubového zrenia bude použitá, v súlade svinicou, odrodou, selekciou bobúľ a vlastnosťami ročníka´´.Filozofiou vinárstva je produkcia štruktúrovaných, dlhovekých vín s rovnováhou medzi ovocnosťou a drevom, ktoré sú bohaté vo vôni ale najmä plné a zároveň elegantné v chuti.

bodegas Mauro na internete